faakhte

نظر

 

— اردکهای تخمگذار

نژاد خاکی کمپل (Khaki Kampell)

این نژاد از آمیزش دو نژاد روئن (نژاد گوشتی – تخمی) و نژاد دونده هندی (تخمگذار ) به وجود آمده می باشد. یک کدام از شایسته ترین نژاد های اردک تخمگذار می‌باشد.ساخت تخم درین نژاد نزدیک به 250 تخم در سال هست که تخم آن نیز نسبت به تخم بقیه اردکهای تخمگذار بزرگتر می باشد. رنگ مالامال بر روی گردن و راز و بال و پر و تا حدودی پشت این نژاد برنزه متمایل به سبز هست و سایر پرها ی بدنش به رنگ خاکی میباشد.

دستگاه جوجه کشی

نژاد دونده هندی (Indian runner)

این نژاد از آسیا (نواحی هندوستان و آسیای جنوب شرقی و بخشهایی از چین ) میباشد.نژاد دونده هندی همانند نژاد خاکی کمپ بل نژاد بسیار خیر برای ساخت تخم است ولی از نگاه گوشت نسبت به نژاد هایی همچون مسکوی یا این که پکینی چندان شایان توجه نمیباشد.

 

دارنده سه واریته به نامهای وایت پنسیلد , ( White penciled ) فاون( Fawn) , سپید(White )می‌باشد. تن اردک دونده هندی _ خلاف بقیه نژادها که نسبت به سطح زمین نسبتاً افقی میباشند _ تا حدودی عمود بر سطح زمین میباشند . رنگ پوست زرد رنگ و نوک پا های قرمز‌رنگ مایل به نارنجی رنگ دارا‌هستند . تعداد تخم درین نژاد 200 تا 300 تخم در سال بوده و تخم آن اگرچه درشت می باشد ولی به درشتی تخم های نژاد خاکی کمپ بل وجود ندارد.

 

— اردک های زینتی

این سیرتکامل نژادها در جمهوری اسلامی ایران چندان جنبه اقتصادی ندارند و کشاورزان محلی نیز کمتر به رویش آنان میپردازند.البته به هر روی این نژادها بسیار قشنگ بوده و از این نگرش قابل ملاحضه و اعتنا میباشند.

 

بعضا از این نژادها عبارتند از نژاد کاکل دار سپید , نژاد اردک تاج دار, اردک کاکل دار سیاه و….. .این نژادها اساسا دارنده وزن کمتری می باشند و همینطور تعداد تخم سالیانه آن‌ها معدود و ناچیز میباشد, از این رو از نگاه اقتصادی چندان به صرفه وجود ندارد.

 

?? طرح رویش اردک (مرغابی)

مرغابی‌ها هم در آب دریا و هم در آب شیرین معاش مینمایند.

 

گونه های روشهای رویش صنعتی اردک

رشد صنعتی اردک در مقایسه با رشد خانگی آن نیاز به امکانات بیشتری داشته و در فیض بهره بیشتری نتیجه ها می‌شود.

 

برای رشد صنعتی اردک ها، یکی 3 نحوه پایین توصیه می‌گردد:

 

رشد اردک در فضای گشوده

رویش اردک در شالیزار

درین شیوه، جوجه اردک‌ها را تا 2 هفتگی آن ها، باطن تالار رشد می‌دهند و بعد اردک ها را به شالیزار یا این که آب بندها منتقل می‌کنند. در‌این طریق اردک ها به طور آزاد رویش داده می گردند. کشاورزان و مزرعه داران می‌توانند از این طریق برای رشد اردک به کارگیری نمایند. برای رویش اردک در فضای گشوده، بایستی برای هر اردک یک متر مربع از مرتع یا این که استخر را اختصاص بخشید.

 

متخصصین دام و طیور توصیه میکنند که اردک ها تا 1 ماهگی، در جای کم آب و بدور از آفتاب و رطوبت حفظ شوند تا در‌این برهه زمانی بدنشان از پرهای اصلی پوشانده شود و آنگاه به شالیزار یا این که آب منش منتقل شوند.