faakhte

نظر

 

گندم در دان مرغ

گندم یک کدام از شایع ترین غلات آیتم استعمال در تغذیه دام و طیور می باشد. گندم در بعضا کشورها  به جهت فراوانی و ارزانی نسبی، مرجع اصلی انرژی و جایگزین اکثری از ذرت در جیره طیور می‌گردد. در اکثر بخش ها در تهیه و تنظیم جیره های غذایی طیور از ذرت و گندم به خواسته تأمین انرژی بطور به طور همزمان به کارگیری می گردد.  در هنگام استعمال از گندم درجیره می بایست دقت داشت که مقادیر فراتر از 30 درصد آن در جیره موجب بروز اشتباهات گوارشی بخصوص برای طیوران برنا می‌گردد. هر کیلوگرم گندم دربردارنده 3080 کیلوکالری انرژی متابولیسمی می‌باشد. گندم از دید پروتئین حاجتمند است.

دستگاه جوجه کشی

 

 

گلوتن ذرت در تغذیه مرغ

گلوتن ذرت مهمترین فراورده جانبی فرایند آسیاب مرطوب ذرت می باشد که طی فرایند جداسازی نشاسته از دانه ذرت نتایج میگردد. گلوتن بخش پروتئین دانه ذرت هست و دربردارنده 60 درصد پروتئین می باشد. گلوتن ذرت دارنده انرژی متابولیسمی بالا بوده و از دید اسیدهای آمینه (به استثنای لیزین) بسیار بی نیاز بوده  ­؛ همینطور امکان هضم بالایی داشته و در تغذیه طیور برنا اهمیت بالایی دارااست. گلوتن تحت عنوان منشاء رنگیزه های طبیعی مانند کاروتن و گزانتوفیل بوده و اضافه کردن آن به جیره موجب ارتقا رنگ گوشت و زرده تخم مرغ می‌گردد.

 

استعمال از کنجاله سویا در دان مرغ

کنجاله سویا یک کدام از مهمترین منابع خوراکی در صنعت دامپروری بوده و مبداء اصلی پروتئین در جیره دام و طیور هست. سویا دربردارنده حدود 44 تا 48 درصد پروتئین بوده و هر کیلوگرم آن دربردارنده 2650 کیلوکالری میباشد. کنجاله سویا بعداز روغنگیری از دانه سویا بدست میاید و دربردارنده پروتئین کیفیت بالا و اکثر اسیدهای آمینه ضروری ما یحتاج طیور  (به استثنای متیونین) می باشد. کنجاله سویا میان منابع گیاهی پروتئین دارنده بیشترین ترازو لایزین می‌باشد. کنجاله سویا دارنده عامل ها ضد تغذیه ای و مانع رویش میباشد که در اثر حرارت دهی از میان می‌روند. برای نگهداری حداکثر کیفیت پروتئین سویا لازم میباشد حرارت دهی به نحو قابل قبولی صورت بپذیرد. حرارت مطلوب علاوه بر غیر فعال کردن دست اندرکاران ضدتغذیه ای مانع رویش موجب ارتقاء امکان دسترسی متیونین سویا میشود. در مجموع کیفیت کنجاله سویا با اعتنا به عواملی نظیر وزن، معیار پروتئین، ترازو رطوبت، معیار چربی و عمل اوره آز انتخاب می­شود.

 

 

 

پودر ماهی در دان مرغ

یکی‌از منابع بی نیاز پروتئین حیوانی هست که  از ماهی های متعدد و غیر قابل استعمال در تغذیه آدم تهیه و تنظیم می‌گردد. معیار پروتئین پودر ماهی حدودا 50-60 درصد بوده و هر کیلوگرم آن حاوی2900 کیلو کالری انرژی متابولیسمی میباشد. پودر ماهی مبداء عالی اسیدهای آمینه ضروری لیزین و متیونین بوده و سرشار از ویتامین های متفاوت مانند ویتامین A، D، E، و ویتامین­های مجموعه B و مواد معدنی نظیر آهن ، ید، کلسیم و فسفر و … می‌باشد.

 

بر طبق مدل ماهی گزینه به کارگیری در تهیه و تنظیم آن و طریق فرآوری رنگی متغیر در میان خاکستری و قهوه ای پر‌نور تا تیره دارااست. به محدودیت تغذیه ای پودر ماهی در جیره جوجه های گوشتی برای پیشگیری از عارضه فرسایش سنگدان و در جیره مرغان تخمگذار برای پرهیز از تولید مزه و بوی ماهی در تخم مرغ بایستی دقت شود.

 

طریق تنظیم دان مرغ (طریق های تهیه و تنظیم غذا طیور)

برای تهیه و تنظیم غذا متوازن و متعادل، روش صحیح ترکیب کردن اجزای متعدد جیره اهمیت بخش اعظمی داراست. دان بی نقص یا این که دان مهیا مرغ از روش میکس کردن ( ترکیب سازی) اجزای خوراکی باطن میکسرهای یگانه تنظیم می توان به نحوی که مواد پرخاصیت به طور تماما یکنواخت به طور کلی دان توزیع شوند. ادغام سازی می بایست در برهه زمانی زمانه مطلوب و به نحوه درست انجام شده و اجزای جیره به ترتیب خاصی به میکسر افزوده شوند.

 

در کارخانجات طعام دام، دان بدون نقص مرغی به عنوان طعام فراهم و با به کارگیری از اقلام متنوع خوراکی باطن میکسرهای افقی تنظیم می‌شود. همینطور کنسانتره های تجاری (غذا متراکم) تحت عنوان بخشی از طعام طیور می باشند که در مرغداری بعداز اضافه کردن ذرت و سویا و بعضی مواد دیگر جیره غذایی جامعی برای به کار گیری طیور آماده می‌نمایند.

 

ادغام کنسانتره ­های تجاری متعدد با هم مختلف میباشد البته به صورت معمول کنسانتره دربردارنده اسیدهای آمینه (مانند لیزین، متیونین، ترئونین و …)، پرمیکس های معدنی و ویتامینه، کریر (حمل کننده) های متعارف (گونه های سبوس و یا این که کربنات) آنزیم های متفاوت، توکسین بایندر و … می‌باشد. بعد از فرموله شدن کنسانتره، مواد اول تشکیل دهنده آن باطن میکسرهای افقی با هم ادغام می گردند.

 

دان مرغ معمولا به صورت آردی (مش)، پلت و کرامبل تهیه و تنظیم می گردد.

 

دان مرغ (مش) آردی

در دان به­ فرم آردی ( فرم مش) اجزای جیره آسیاب گردیده و با هم ترکیب میشوند ( فارغ از هیچ  مراحل طولانی تر ای). طیور در هنگام استعمال از جیره های آردی به صورت انتخابی ذرات درشت را به ذرات ریزتر ترجیح می‌دهند. اجزای ریز جیره که عمدتا دربردارنده مواد معدنی و ویتامین ها می‌باشند در دانخوری باقی می‌مانند. در چنین قوانینی  احتمال بروز علایم کمبود در گله موجود است از طرف دیگر در هنگام تغذیه گله با دان آردی مصرف طعام ارتقا یافته و واحد سنجش سرازیر شد و پاش دان از دانخوری ها بالاست.