محافظت اردک : اردک ها را می شود به روشهای گوناگون متراکم در تالار های بسته نصفه گشوده و گشوده رشد بخشید و مراقبت کرد . از طریق های متفاوت بستر قفس و باتری نیز برای محافظت آمها می اقتدار منفعت جست .
در سیستم بسته و نحوه بستر می اقتدار اردک های پرورشی را به نسبت تحت در واحد سطح و در تالار ها محافظت کرد .
فراگیری و روشهای رویش و محافظت اردک ها
از 1-5 روزگی 14-16 قطعه در متر مربع
از 10-6 روزگی 12-10 قطعه در متر مربع
از 20 الی 11 روزگی 10 -12 قطعه در متر مربع
از 21 -30 روزگی 8-10 قطعه در متر مربع
از 31-60 روزگی 6-8 قطعه درمتر مربع
بعداز 60 روزگی 5-7 قطعه در در متر مربع
در سنین بالا و جوجه اردک ها و نیمچه های گوشتی می شود به نسبت 5/1 برابر ارقام فوق در واحد سطح مراقبت اردک نمود.در سنین بلوغ برای 5/3-4 قطعه اردک پرورشی یک متر مربع سطح بستر پیش گویی میشود.در طریق قفس یا این که باطری از سن 1-10 روزگی برای هر جوجه 280 سانتی متر مربع جا خواسته میشود.همان 25-27 قطعه جوجه اردک 1-15 روزه در یک متر مربع .معمولا مراقبت اردک های گوشتی یا این که پرواری در باطری رخ میگیرد .در مراقبت باطن تالار اکثر اوقات چیر بندی انجام گرفته و تالار را به قسمت های مختلفی تقسیم کرده و در هر قسمت تعداد معینی اردک ریخته میشود.طول این چپر ها قادر است تا یک متر باشد.
مراقبت اردک : اردکهای در اکنون شنا
محافظت اردک : اردکهای در حالا شنا
در محوطه گشوده یا این که چراگاه ها در هر هکتار آن قابلیت و امکان حفظ 10 هزار قطعه جوجه اردک موجود هست. درین محوطه گشوده بایستی سایه بان هایی تعبیه نمود تا در مواقع لزوم اردک ها از سایه آن به کار گیری نمایند .
سیستم محافظت نصفه گشوده مرسوم ترین طرز هست.دراین سیستم در مواقع سرد سال اردک ها در تالار های نصفه گشوده و در مواقع معتدل و گرم سال در فصل بهار بند های همجوار سالنها مراقبت میشوند.
حفظ توام اردک و ماهی
مراقبت اردک : رویش اردک بهمراه ماهی
حفظ اردک : رویش اردک بهمراه ماهی
دیرین بر این اصلا هم زیستی فی مابین ماهی و اردک متصور نبود و چنین استنباط میگردید که اردک ها ماهی ها را خورده و یا این که از در بین میبرند.
در بخش اعظمی از مملکت ها محافظت توام آنان متداول بوده که با این نحوه حد اکثر به کارگیری از کله حجم آب میشود. اتفاقا این هم زیستی برای هر دو ضروری میباشد زیرا هرمورد در تامین غذای دیگری نقش مهمی را بازی میکنند .دیتریت ها و ماکروفیت ها که در آب به یاری ماهی تکامل و تزاید مییابند در تغذیه اردک ها آیتم مصرف دارا هستند . اردک ها نیز با دفع مدفوع در اببند ها باعث نشر میکرو ارگانیسم های جان دار در آب گردیده که به نوبه خویش ماهی ها از آنان تغذیه مینمایند. از طرفی مدفوع اردک ها کود قابل قبولی برای گیاهان دریایی خواهد بود کهاین گیاهان به نوبه خویش مجدد غذای مفیدی می باشند برای اردک ها و ماهی ها .اردک ها میتوانند تا بیش تر از 40 درصد از غذای خویش را از چنین اببند هایی تامین نمایند.
یاداوری این مورد ضروری می باشد که اردک ها از گیاهانی تغذیه می کنند که اکثر وقت ها ماهی ها عشق و علاقه ای به تناول کردن آن نشان نمی دهندنتیجتا از این نظر نیز مشکلی بوجود نخواهد آمد .
در مراقبت توام بایستی تعداد ماهی ها و اردک ها هماهنگ با سطح و عمق آببند ها باشند.درین ارتباط تعداد اردک ها را 150-250 قطعه در هکتار ذکر کرده که نباید بیش تر از 250 قطعه در هر هکتار آببندی باشد که در آن ماهی رشد داده میشود.در چنین آببندی متقابلا می اقتدار 400-900 کیلو گرم ماهی از هر هکتار برداشت نمود. در کنار رودخانه ها زیر موقعیت یگانه می اقتدار آببند هایی به صورت تصنعی تشکیل داد و در آنها به رشد توام ماهی و اردک پرداخت .درین رده بهتر هست تعداد گله ها از 10000 قطعه تجاوز نکند .مسافت دو رده نیز از دید بهداشتی نباید کمتر از 2 کیلومتر باشد.
در آببند هایی که وزن نوباوه ماهی ها بیش تر از 50 گرم میباشد می قدرت 300 جوجه اردک دو هفته ای نژاد گوشتی در هر هکتار حفظ کرد. وزن این اردک ها در 6 هفته به حدود 2 کیلو گرم میرسد.سطح گردش در گوشه این استخر ها بایستی برای هر 5 قطعه اردک یک متر مربع باشد.