faakhte

نظر

آشنایی کامل با تاریخچه، نژاد ها، زیستگاه، کاربرد ها و بیماری های مرغ مینا احتمال دارد شما نیز جزء افرادی باشید که به پرورش و نگهداری مرغ مینا عشق و علاقه و علاقه پیدا کرده اید و تمایل به کسب داده ها اکثر در قضیه این پرنده دارید . این نوشته به شما امداد خواهد کرد تا با خصوصیات و نژاد این پرنده آشنا گردیده و در زمینه زیستگاه، بیماری ها و تغذیه مرغ مینا داده ها بیشتری دریافت کنید و در نهایت با چشمی گشوده شروع به رشد این پرنده زیبا بنمایید . 
 
مرغ 
مینا مرغ مینا چیست؟ مرغ مینا پرنده ای کوچک، لبریز رمز و صدا و دوچندان مالامال جنب جوش میباشد که در زبان انگلیسی بدان Myna یا Mynah نیزمی گویند، این پرنده از خانواده سار ها می باشد (سار به گونه ای از پرنده ها با اندازه کوچک تا میانگین گفته می شود که دوچندان مالامال سر و صدا و لبریز جنب و جوش هستند) . این پرنده دارنده نژاد های مختلفی می باشد که در این مطلب به معرفی آن ها خوا هیم پرداخت و در زبان پارسی به آن مینای سخنگو و مینای تقلید کننده نیز می گویند . ریشه کلمه و کلمه مینا از گویش هندی سانسکریتی برگرفته گردیده و به زبان های دیگر نیز شیوه یافته می باشد . 
مرغ مینا به عامل استعداد متعددی که در یادگیری و حرف بیان کردن دارد، در سراسر دنیا طرف داران متعددی پیدا کرده است، نگهداری از آن بی دردسر بوده و بهدلیل خلق و کردار وحشی که داراست در هر جور آب و هوایی قابل پرورش می باشد . 

دستگاه جوجه کشی


خصوصیت های ظاهری مرغ مینا خصوصیت هایی که هم اکنون سرویس شما معرفی می شود مربوط به مرغ مینای نژاد معمولی می باشد . این نژاد دارای منقار و پاهای رنگ زردرنگ رنگ بوده نیز چنین پوست کناره و کنار چشمانش به رنگ رنگ زرد می باشد . لبریز های نصیب رمز و گردنش به رنگ سیاه مایل به خاکستری می باشد و سایر نصیب های بدنش با لبریز های قهوه ای شرابی پوشانده گردیده می‌باشد . نیز چنین در دو گوشه پادشاه لبریز ها و انتهای پایینی دمش پرهایی به رنگ سفید وجود دارد که هنگام پرواز این مالامال های سفید واضحتر دیده می شود . مرغ مینا 23 سانتی متر طول دارااست . 

تاریخچه 
اهلی شدن مرغ مینا تاریخچه اهلی شدن مرغ مینا مرغ مینا از سالیان پیش در محیط های همگانی نظیر کوچه ها، خیابان ها، بالای درخت ها و… دیده می گردیده و بهدلیل راحتی شکار و در دسترس بودن آنان از سال ها پیش اهلی شده و همواره موجب شور و دلگشایی صاحبان آنان می گردیده میباشد . بر طبق تحقیقاتتاریخ شناسان تاریخچه اهلی شدن مرغ مینا به 3000 سال پیش و هندوستان برمی گردد که در آن برهه زمانی ها تسلط زادگان مرغ مینا ها را به دلیل زیبایی و خوش آواز بودنشان در قفس نگه داری می کردند و اندک قلیل به هوش مرغ مینا پی برده شد که کارکشته به کلام زدن نیز می باشد و بها این پرنده بسیار گشت . 


کاربرد های بیولوژیکی مرغ مینا مرغ مینا از مدت های دوچندان بدور با انگیزه نزاع با آفات کشاورزی زمینه دقت بوده می‌باشد . این پرنده در بسیاری از کشور ها از گزاره کنز برای از دربین بردن سوسک های مزارع نیشکر قضیه به کار گیری بوده نیز چنین در بسیاری از مملکت های ساحلی استرالیا نظیر تاسمانی و داروین آدلاید برای از بین بردن حشره ها و آفات در مزارع قضیه استعمال قرار می گرفتند . البته با زاد و ولد بیش از حد مرغ مینا در این مزارع مشکل‌ها زیست محیطی بخش اعظمی تولید شد که موجب مبادرت دورازشوخی کشاورزان و مسئولین برای دوری از رشد بیش از حد این پرنده ها شوید . 


زیستگاه مرغ مینا نژاد های مختلفی از مرغ مینا در مناطقی نیز چون هندوستان، جنوب آسیا، آمریکای شمالی، آفریقای جنوبی، فیجی، نیوزلند، شرق افغانستان، جنوب چین و کشور‌ایران مشاهده گردیده می باشد و اکثرا در محیط های گشوده و ناچیز درخت زندگی می نمایند . اکثر در زمین های کشاورزی و مزارع و گلشنها مشاهده می شود، در بخش ها شهری نیز در اکثر پارک ها و گلخانه ها وجود داراست و در ترک دیوار و تنه درختان آشیانه سازی می نمایند . 


تغذیه 
مرغ مینا تغذیه مرغ مینا مرغ مینا در طبیعت از گونه های میوه های وحشی، حشرات، کرم ها و جوجه های بقیه طیوران تغذیه می نماید . ولی در وضعیت پرورشی که این قابلیت وجود ندارد برای تغذیه مرغ مینا از مدل های میوه های تازه، سینه مرغ آب پز شده، تخم مرغ آب پز شده و اشکال سبزیجات استفاده می شود . این میوه ها شامل سیب، گلابی، توت، موز، انگور، انجیر و از صیفی جات هم می توانید ادغام مختلفی از خیار، کاهو، هویج و … را به مرغ مینا بدهید . 
لطفا توجه فرمائید که آهن برای مرغ مینا به هیچ وجه مطلوب نیست، به این ترتیب دادن دانه ها و حبوبات مغذی، گوشت، پلت یا کنسانتره بقیه طیوران دوری کنید . نیز چنین طعام های نمک دار، مالامال چاشنی و چرب مانند برنج، چیپس و پفک، غذا های سرخ گردیده و … برای مرغ عشق و علاقه و عشق زیادزیان آور می باشد .