واکنش
های عصبی : پس از واکسیناسیون ممکن میباشد علامت ها عصبی مشاهده شوند یک عدد از نمونه های آن آنسفالیت و آنسفالوپاتی پس از به کارگیری ازواکسن نیوکاسل می باشد علامتها آن مشتمل بر پیچش ، لرزش و یا فلجی اندام می باشد واکنش های عصبی ممکن است به مرگ منتهی شود .
سرخوردگی
سیستم ایمنی : سرخوردگی سیستم ایمنی درحال حاضر یکی از تهدید ها بیشتر صنعت مرغداری درمرود واکسیناسیون علیه بیماری گامبورو به شمار می رود به کارگیری از واکسن گامبوروی اینترمدیت پلاس می تواند منجر به آسب شدید سیستم ایمنی و سرخوردگی آن شود که سود آن پاسخ نامناسب بدن پرنده به واکسن بیماری هایی چون نیوکاسل و برونشیت عفونی می باشد براین اساس واکسیناسیون باشکست مواجه می شود . گله هایی که در گیر سرخوردگی سیستم ایمنی می شوند ممکن هست به درماتیت قانقرایابی ، آنتریت نکروزه ویا کوکسیدیوز در گیر شوند معمولا هرچه شدت واکنش عمده باشد زخم بیشتری به سیستم ایمنی واردخواهد شد .
آلوده و کثیف
کننده ها : یک عدد از خلل ها به کارگیری از واکسن ها نفوذ عامل ها ویروس به انها می باشد به تیتر نمونه آدنوویروس استدلال سندرم کاهش تولیدتخم EDS رئوویروس و همینطور ویروس برهان ریتکولوآندوتلیوز درواکسن های بیماری مارک دیده گردیده اند .
آلرژی
شدید : این قضیه به ندرت در پرنده ها نقص ساز می شود و دلیل آن نیز این می باشد که بخش اعظمی ازواکسن های ویروسی حاوی آنتی بیوتیک هایی می باشند که در فرآیند تهیه واکسن از آنها به کار گیری شده میباشد وممکن است بعضی از اشخاص گله به این آنتی بیوتیک ها حساس باشند به تیتر نمونه بعضی از واکسن های ویروسی که از کشت سلول جانوری ساخت گردیده اند ممکن می باشد سبب شوک آنافلاکسی در پرنده شوند .
واکنش
های تحریکی : گهگاه پس از واکسیناسیون ممکن میباشد بیماری جدای از آنچه که گله را علیه آن واکسینه کرده ایم مشاهده شود مراحل آن نیز به این شکل میباشد که عامل بیماری زا تا قبل از این در تن پرنده وجود داشته می باشد و به کار گیری از واکسن نظیر یک استدلال استرس را فعالیت نموده و سبب ساز کوتاه شدن عصر کمون بیماری نام برده در بدن سبب تبدیل بیماری از حالت پنهان به شرایط کلینیکی می گردد .
نقایص
فنی : دربرگیرنده مواردی ازجمله نقص در ساخت واکسن نظیر ضعیف نبودن میکروب واکسن به مقدار کافی ، استریل نبودن امکانات و یا این که آلودگی میکروبی آن ها می باشد سرنگها و سوزن های استریل نشده ناقل استافیلوکوک و استرپتوکوک می باشند .
راهکارهایی
جهت واکسیناسیون برنده و به دستکم رساندن خطر واکنش های پس از آن : •استریل
نمودن سرنگ ها و سوزنها به میزان کافی •پرندگانی راکه از نظر کلینیکی بیمار یا شدید ناتوان و یا این که با استرس شدید مواجه میباشند واکسن نزنید .
•همواره از واکسنهایی به کار گیری نمائید که ایجاد کننده ، انها را از حیث ایمنی خالص بودن و کیفیت تست نموده هست .
•زنجیره سرد حمل ونگهداری واکسن را از مدت تحویل از تولید کننده تا بازه به کار گیری در مرغداری مراقبت کنید .
•واکسن را از آلوده و کثیف شدن به عوامل بیماریزا مصون نگه دارید .
•از واکسن ها و رقیق کننده های تاریخ قبلی و خراب استعمال نکنید . دستگاه جوجه کشی
•استفاده از واکسن گامبوروی اینترمدیت پلاس صرفا در مناطقی مجاز می باشد که گامبوروی فوق حاد شیوع دارااست و می تواند سبب تلف شدن 50% گله شود چنانچه دراین بخشها واکسیناسیون موجب سرخوردگی سیستم ایمنی گله شود خوبتر میباشد %50 گله را از دست بدهید تا ازاین واکسن به کار گیری نمایید .
•همیشه از سویه های مناسب واکسن به کار گیری کنید .
•از ملایم ترین سویه های واکسن استفاده نمایید .
•هنگام واکسیناسیون موارد ضروری را رعایت نمایید .
یک
موضوع تحقیقی قراربود دو گله مجزای مادر برعلیه نیوکاسل واکسینه شونددرگله A واکسن نیوکاسل به چهره درون عضلانی تزریق شد و واکسن لاسوتا به فیس قطره درون چشمی مورد به کار گیری قرار گرفت . در گله B از واکسن نیوکاسل مریال به صورت داخلی عضلانی استعمال شد واز واکسن لاسوتا به چهره قطره داخل چشمی نظیر گله A به کار گیری شد همان طور که می دانیم استفاده از واکسن زنده دست کم بایستی 4 هفته قبل از تجویز واکسن کشته دارای ربط با آن فیس گیرد دراین زمینه تحقیقی سازه به عوارض خاص واکسن زنده کشته هم زمان زمینه استفاده قرار گرفت . لاسوتا از سویه لنتوژنیک می باشد و شاخص ICPI آن برابر با 42% مهمانها یباشد ویروس لاسوتا و درمخاط مجاری تنفسی تکثیر می یابد .واکسن مریال حاوی VG/GA می باشد که از گونه غیر بیماری زای لنتوژنیک می باشد و از روده ی بوقملون های تندرست انقطاع شده میباشد این ویروس بخش اعظم درمجاری روده ای تکثیر می یابد یک سری روز پس از واکسیناسیون ایجاد مرغ در هر دوگله کاهش پیدا کرد این مقدار در تالار A برابر با 8 درصد و در تالار B برابر با 4 درصد بود چنین تصور می شود که آلودگی پیشین به مایکوپلاسما و تحت بودن میزان ایمنی منجر این افت شده هست در این مورد کیفیت پوسته تخم هیچ تغییری نکرد برای حل نمودن ایراد از داروی فومارات هیدروژن تیامولین به اندازه 25 میلی گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن پرنده به برهه زمانی 2 روز به کار گیری شد 7 روز پس از معالجه گله به آن پاسخ مثبت بخشید و ظرف چند روز ایجاد به حالت اول رجوع و برگشت .
از
آزمایش فوق نتایج زیر بدست می آید : 1- انتخاب حالت ایمنی گله پیشین از واکسیناسیون امری اضطراری میباشد .
2- هیچ گاه نباید از واکسن زنده و کشته همزمان به کارگیری نمود .
3-
چنانچه گله مشکوک به آلودگی مایکوپلاسما میباشد درهنگام به کارگیری از واکسن های زنده به طبع می بایست با استفاده از یک آنتی بیوتیک مناسب گله را مقابل مایکوپلاسما ایمن کنیم 4- سویه VG/GA به حیث می رسد نسبت به لاسوتاواکنش های منفی کمتری ایجاد کند .