آشنایی بیماری در جوجه شترمرغ هاشترمرغ جزء پرنده ها با استمرار و مقاوم می باشد و نسبت به سایر پرنده ها مقاومت بالایی از خود در برابر بیماری ها نشان می دهد ولی با این وجود هیچ موجودی بر روی این کره خاکی از بیماری ها در امان نمیباشد . شترمرغ هم می تواند در گیر بیماری شود و بر پایه همین مسئله هم قصد داریم تا شما را با اشکال بیماری ها در جوجه شترمرغ ها آشنا سازیم .بیماری
های شترمرغشایع ترین بیماری های شترمرغ کدام ها هستند؟الف – عفونت کیسه زرده در جوجه شترمرغ ها : این بیماری که به نام ورم ناف یا این که جوجه لجنی نیز شهرت دارد، معمولا در جوجه های زیر یک هفته حادثه می افتد و استدلال آن معمولا باکتری ایکولی (E-coli) می باشد اما مدام این باکتری دلیل این بیماری نمیباشد .
علایم:
افسردگی، تجمع یک جای جوجه ها و از کلیه مهم تر وجود یک گوشت زرد رنگ رنگ در انتهای مقعدی جوجه از علایم شایع این بیماری می باشد .
پیشگیری
و درمان: خوب تر است قبل از مبادرت به جوجه کشی تخم های نطفه دار را کاملا پاک نموده و با فرمالین ضد عفونی نمایید، بعلاوه دستگاه جوجه کشی نیز پیشین از جوجه کشی می بایست کاملا شسته شود و محیط رشد جوجه های یک روزه تا یک هفته نیز تماما پاک و عاری از هر نوع فضله یا حشرات موذی باشد . برای معالجه هم می توانایی از آنتی بیوتیک به کارگیری کرد و درصد تلفات را کاهش بخشید البته جوجه های درمان شده نمی تواند مانند جوجه های تندرست رویش نماید، پس خوبتر می باشد از گله انقطاع شوند .
ب
– نیوکاسل در جوجه شترمرغ ها : این بیماری در مملکت های آسیایی، اسرائیل و آفریقای جنوبی گزارش شده است و در مملکت کشورایران هم این بیماری گاهاً در گله ها گزارش شده است، برهان این بیماری ویروسی بنام پارامیکسو می باشد و ممکن می باشد کلیه جوجه های تازه به جهان امده را درگیر خویش نکند، بنابراین مضاعف خطرناک می باشد .
علایم:
از علایم این بیماری می بضاعت به کاهش اشتها، ضعف بدن، کج شدن سر، عقب راندن غیر غیراجباری سر و پلک های مداوم اشاره کرد . در موقعیت پیشرفته این علایم مشتمل بر تنگی نفس، حرکات غیر قابل کنترل سر و گردن، نا توانی در نگه داشتن گردن و در نتیجه افتادن بر روی گردن می باشد که با ترقی بیماری در غایت جوجه را می کشد .
پیشگیری:
برای پیشگیری از این بیماری از واکسن کشته روغنی نیوکاسل به میزان 1 سی سی استفاده می کنند، این واکسن باید هر دو ماه یکبار به پرنده تزریق شود تا از بروز بیماری جلوگیری شود .
ج
– کوکسیدیوز در جوجه شترمرغ ها : این بیماری وقتی در میان جوجه ها حادثه می افتد که محیط معاش آنها آلوده و کثیف و مرطوب باشد، باکتری های کوکسیدیوز در فضولات پرنده رشد خواهند کرد و پرنده با تغذیه از فضله خویش این ویروس را به تن خویش منتقل می نماید .
علایم:
از علایم شایع این بیماری عفونت شدید در روده های پرنده می باشد که منجر به مرگ وی می شود، هنگام کالبد شکافی روده های پرنده را کاملا متورم و کبود شده خواهید رویت کرد .
پیشگیری:
بهترین راه برای پیشگیری از این بیماری تمیزکاری در محفظه رویش پرنده می باشد، تمیز نمودن مداوم رویش گاه، خودداری از ورود حشره ها موذی و حیوان ها جونده مانند موش به محفظه رشد در پرهیز از بیماری تاثیر بسزایی دارد، هم چنین برای پرهیز از این بیماری واکسن های متعددی وجود داراست البته واکسن کوکسیدیو استات مجموعه Ionophore برای شترمرغ ها نقش سم را داشته و نباید تزریق گردد .
در خصوص
– هیستومونیاز در جوجه شترمرغ ها : این بیماری هم همانند کوکسیدیوز از روش میل کردن مدفوع آلوده به باکتری به بدن پرنده منتقل می شود و روده های او را درگیر می سازد .
علایم:
از علایم این بیماری می بضاعت به بی اشتهایی، بی حالی و افتادگی لبریز در پرنده اشاره نمود که با پیشرفت بیماری مرحله وسیعی از گله را سرگرم خویش خواهد نمود .
پیشگیری:
همانند کوکسیدیوز برای رویا رویی با این بیماری رعایت بهداشت در محیط به طور کامل حتمی می باشد و به خواسته جلوگیری از وقوع این بیماری واکسن هایی وجود دارد .