faakhte

نظر

در آخرها هفته اولیه آبخوریهای دستی باید به آبخوریهای خود کار نزدیک شوند ( از روز چهارم یک چهارم آبخوریهای دستی توده آوری شوند ) همچنین تا روز هفتم پرورش قسمت بالایی لبه آبخوریهای اتوماتیک همسطح پشت جوجه ها و سپس از هفت روزگی مرحله زیرین آبخوریهای خود کار می بایست باسطح پشت جوجه ها تهیه شوند ، این عمل به دوری از ریزش آب و حفظ کیفیت بستر کمک می نماید . 

- فهمیدن مقدار مصرف آب درسالن رشد از اهمیت خاصی برخوردار میباشد ، چون اکثر وقت ها اوقات کاهش مصرف آب نشان دهنده پیدایش ایراد در گله می باشد و افزایش ناگهانی مصرف آب نیز عامل فساد آبخوریها ویا نشتی آب از لوله های انتقال آب در سالن می باشد و همینطور در مواقع تجویز دارو از روش آب آشامیدنی ، دور اندیشی از میزان مصرف آب برای رشد دهنده ها حائز اهمیت میباشد براین اساس اضطراری هست بر روی مبدا محل ورود آب هر سالن کنتور نصب شود . 

دستگاه جوجه کشی

- درشروع دوره رشد جهت پرهیز از استرس ( حمل و نقل ، واکسیناسیون ، محرومیت از آب و . . .) می توانایی از محلولهای مولتی ویتامین ، الکترولیت ویا آب شکر 5 درصد برای مصرف جوجه ها به کار گیری نمود . 

طعام 

جوجه ها 

- تغذیه جوجه پس از خروج از تخم تاثیر متعددی برعملکرد آن در پایان عصر رویش دارد ، آزمایشات گوناگون ثابت کرده می‌باشد که وزن جوجه ها در آخر دوره ارتباط مستقیمی با وزن آن‌ها در هفته نخستین پرورش دارد . به عبارت دیگر در صورتیکه شروع رشد گله ایی با تغذیه مناسب وصحیح توام شود نه تنها گله ایی یکنواخت از نظر وزنی تولید می گردد بلکه تلاش آن از لحاظ ضریب تبدیل غذایی ، تقویت سیستم ایمنی و میزان تلفات نیز بهینه خواهد شد لذا برای پیروزی در این فرمان ، رعایت اصول تغذیه و مدیر به ویژه در هفته نخستین از اهمیت ویژه ایی برخوردارگردیده است . 

- سیستم ایمنی جوجه های تازه متولد شده برای پرورش و تکامل تهیدست مصرف مواد مغذی می باشد . مصرف خوراک مطلوب و با کیفیت، مواد مغذی لازم جهت پرورش و نمو اندامهای لمفاوی ثانویه که در بازه میلاد جوجه ها وجود نداشته یا این که نا بالغ هستند را فراهم می نماید . 

- عدم دسترسی به دان و مواد مغذی با کیفیت بازدارنده از جواب مطلوب سیستم ایمنی به واکسیناسیون در ابتدای زندگی پرنده ها می گردد ، نبود مواد مغذی ویا پاسخهای هورمونی به گرسنگی، سیستم ایمنی را برای زمان طولانی متاثر می کند ، گرسنگی نخستین جوجه ها می تواند بر مقاومت پرنده نسبت به بیماریها در تمام طول دوره رشد تاثیر گذارد . 

- همه جوجه ها بلافاصله بعد از قرار دریافت کردن در سالن باید به دان سرشار از مواد مغذی و با کیفیت دسترسی داشته باشند ، این کار منجر خواهد شد زرده باقی‌مانده به سرعت در دستگاه گوارش موضوع به کار گیری قرار گرفته وسیستم ایمنی هرچه سریعتر تکامل یابد . 

محاسبه 

میزان لبریز بودن چینه دان پرنده ها در اولِ دوره پرورش واحد سنجش مناسبی برای اندازه عمل پرندگان در مصرف خوراک می باشد بطوریکه تقریبا 24 ساعت پس از جوجه ریزی ” - برای تحریک رشد و ارتقاء درصد ماندگاری ، ساعات و شدت نور و روشنایی در هفته اول از اهمیت ویژه ایی برخوردارند . 

“ درحدود 80 درصد، 48 ساعت آن‌گاه حدود 90 درصد و 72 ساعت حدود 100 درصد جوجه ها بایستی دارای چینه دان مالامال باشند در غیراینصورت می بایست محاسبه شود که چه دلیلی سبب ساز عدم مصرف کافی دان بوسیله جوجه ها گردیده هست . 

- عدم دسترسی به دان غنی از مواد مغذی در روزهای اولیه سپس از خروج از تخم بر روی رشد عضله ها ، پرورش پرزهای روده ، سیستم ایمنی و ماندگاری جوجه ها تاثیر منفی می گذارد . 

- مکانیسم تشنگی در جوجه های تازه از تخم خارج گردیده به طور کامل توسعه و گسترش یافته نمی‌باشد وتا زمانیکه پرنده ها طعام مصرف نکرده اند تشنگی تحریک نمی شود ، این بدان معنی میباشد که تشنگی با مصرف مواد مغذی و انرژی زا تحریک می گردد ، لذا دسترسی جوجه ها به خوراک در ساعتها اولیه برای وصال به رویش مطلوب بسیار مهم می باشد . 

- فراهم نمودن فضای کافی دانخوری دلیل مهمی برای به دست آوردن درصد ماندگاری ، رویش و بازده غذایی مناسب می باشد . 

تعداد پرنده ها به ازای هرنوع دانخوری : - بشقابی : یک دانخوری با قطر 33 سانتیمتر به ازای هر 65 پرنده . 

- استوانه ایی : یک دانخوری با قطر 38 سانتیمتر به ازای هر 70 پرنده . 

- زنجیری : دانخوری با قطر 5/2 سانتیمتر به ازای هر پرنده ویا 80 پرنده به ازای هر متر دانخوری . 

* میزان قابل پذیرش جهت تشخیص اندازه فضای مناسب دانخوری و آبخوری این است که جوجه ها در مواقع میل کردن و آشامیدن منتظر صرف دان و آب نمانند . 

- دانخوری ها باید طوری تهیه شوند که میزان هدر روی دان اندک بوده و پرنده ها به سهولت به دان دسترسی داشته باشند، بدین خواسته واجب می‌باشد سطح دان در دانخوریها پائین باشد ( در صورتی که 3/2 دانخوریها از دان پر باشد مقدار هدر روی طعام در حدود 10 درصد می‌باشد ، اگر 2/1 دانخوریها مالامال باشد این اندازه به 3 درصد می برسد و هنگامی که کمتر از 2/1 دانخوریها مالامال باشد این رقم به 1 درصد خواهد رسید) همینطور باید لبه دانخوریها به طرف درون یه خرده خم شده باشد که این حالت باعث کاهش چشمگیر اتلاف دان خواهد شد . 

* نکته حائز اهمیت اینکه بایستی سعی نمود تا حد امکان سطح بیشتری از دانخوری برای جوجه آماده آمده و دان کمتر ولی به دفعات بیشتردر دانخوریها توزیع شود . 

- تهیه نا مناسب دانخوری ها باعث افزایش ضایعات دان می شود ، در این موقعیت ضریب تبدیل غذایی بالا رفته و در صورت مصرف دان دربردارنده اجرام بیماریزا به وسیله جوجه های گوشتی احتمال خطرآلودگی باکتریایی بیشتر خواهد شد . 

- دان می بایست به فیس یکنواخت در دانخوریها قرار گیرد ، توزیع غیر یکنواخت دان سبب ساز به افت همت و فزونی ضایعات خراشیدگی ناشی از رقابت بر روی دانخوریها می شود .