شیوع
و توسعه و گسترش پاراتیفوئید در طیوران عفونت های سالمونلایی درتمامی نقاط دنیا در میزبانهای بخش اعظمی همچون حیوانها اهلی ، وحشی و انسان باعث بیماری می شوند . اطلاعاتی در مسئله شیوع سالمونلا در جمعیت دامهای اهلی اضطراری می باشد تا از رابطه مابین ذخیره سالمونلا با حیوانها و انسان باخبر شویم . درانگلستان ،سالمونلا انتریتیدیس یکی از کلیدی ترین سروتیپهایی هست که آن گاه از انجام مراحل پاک سازی و ضد عفونی از سالنهای پرورش مرغ جدا شده است . درحال حاضر درانگلستان ارتقا بیماری با ظهور تیپ فاژی 4 باکتری نیز پا می باشد .
درامریکا
فاژ 8 و سویه دیگری غیر فاژ 4 بیماریزایی در طیور داشته و سبب مسمومیت در آدم هم می شود شیوع و توسعه بیماری شیوع شدید پاراتیفوئید خصوصاً سالمونلا تیفی موریوم در سال 1978 در امریکا و استرالیا سبب ساز خسارات زیادی شد .درطی دهه 1980 آلودگی اغلب تخم مرغها در شمال غربی ایالات متحده مربوط به سالمونلا انتریتیدیس بودوتقریباً 0001/0 آلودگی تخم مرغها ممکن می باشد چهره دهد .در این مناطق آلوده و کثیف به طور متوسط ازهر50 مصرف کننـده تخم مرغ ، یکی می تواند به سالمونلوز در گیر شود .
درصد
وقوع بیماری در ماههای سرد و در خروسها 2% بخش اعظم هست عامل بیماری درحال حاضرشایعترین سروتیپهای بیماریزا پاراتیفوئید در طیو ، سالمونلا انتریتیدیس Salmonella enteritidis وسالمونلا تیفی موریوم S .typhimurium می باشند . این ادله ها ، باکتریهای گرم منفی ، میله ای صورت با آنگاه ها 5/1- 7/0×5-2 هستند که فاقد هاگ و فاقد کپسول می باشند . دارنده تاژکهای بلند می باشند و متحرکند . در محدوده دمایی 5 تا 45 سکو سانتیگراد ودرمحدودهpH ، 4 تا 9 می توانند رشدکنند و نیترات را به نیتریت احیا می کنند . سالمونلاتیفی موریوم تخمیر گلوکز (هم اسید و هم گاز تولید می نماید ) ، دولسیتول ، مانیتول ، مالتوز را انجام می دهد اما توانمند به تخمیر لاکتوز ، ساکاروز ، مالونات یا این که سالین نمیباشد . درتمامی محیطها ایجاد سولفید هیدروژن می نماید و دکربوکسیلاسیون اورنی تین ولیزین را انجام می دهد و از سیترات بعنوان منشاء دارای اهمیت کربن بهره می گیرد .
سالمونلاتیفی
موریوم اوره و ژلاتین را هیدرولیز نمی نماید پس اندول ساخت نمی نماید علامت های بالینی معمولاًبیماری در جوجه ها زیردوهفتگی و به ندرت در سنین بالای 4 هفتگی دیده می شود معمولاًتلفات در کمتر از 20% مجموعه در گیر رخداد می افتد در طی هفته دوم معاش ، جوجه ها ممکن می باشد علائمی از ضعف رشد ، توقف رشد و ضعف همگانی توان بدن را نشان می دهند . معمولاً عفونت پاراتیفوئید در پرنده ها خیلی برنا سبب ساز ساز بیماری می شود . آلودگی تخم مرغها با سالمونلا ممکن میباشد باعث به مرگ جنین باطن تخم مرغ ویا مرگ لبریز سرعت جوجه های تازه هچ شده ، شود . علامتها بالینی ندرتاً پس از دو هفته مشاهده می شود . پرنده ها در گیر کسل ، چمباتمه زده و افسرده می باشند .رغبت به حرکت نداشته و با چشمان بسته ، پرهای ژولیده و بالهای افتاده می ایستند . اسهال ، آلودگی پرها ی بدور و بر مقعد با با مدفوع از آرم های همگانی است و در بعضا واگیرها به دلیل کدورت قرنیه یا این که این که پلاک های پنیری در حدقه چشم ، بینایی پرنده دچار ایراد می شود . ندرتاً در پرنده ها تخم گذار بیماری ایجاد می کند و درصورت بیماریزایی منجر کاهش تخمگذاری می شود .طبق نظارت های انجام یافته در سال 1995 در امریکا ، تخم هایی که مشکوک به آلودگی با فاژتیپ 4 سالمونلا انتریتیدیس بودند نقایصی در پوسته داشتند که مشتمل بر دراز شدن صورت تخم مرغ ، نازکی پوسته ، مقدار های کوچک ، کج و معوج شدن تخم مرغ بودند .
به
طور کلی سویه فاژ 4 که در اروپا و آسیا و کشورایران اشاعه دارد به مراتب بیماریزا تر از بقیه سویه های مرسوم در امریکا و کانادا می باشد یافته های کالبد گشایی در خصوص رعفونت شدید در جوجه های نو هچ شده که باعث به تلفات سریع می شود تنها نشانی کالبد گشایی سپتی سمی بودن جنازه می باشد . در صورتیکه جوجه ها در سنین اولیه در گیر شوند ، التهاب و عدم جذب کیسه زرده درآنها شایع هست . اگرآنها در تراز وخیم سپتی سمی از در بین نروند عمدتاً تورم طحال و کبد یار با پر خونی ، رگه های خونی و کانونهای نکروتیک چشم می شود . همه نیز ممکن هست دچار این عارضه گردند پریکاردیت ، پری هپاتیت چرکی فیبرینی دراغلب موردها مشاهده می شود .
معلوم ترین یافته کالبد گشایی که در حدود پرنده ها تلف گردیده در اثر سالمونلوز چشم می شود اتساع سکوم به وسیله مواد نکروتیک سفیدو مشقت بار می باشد که به آن تیفلیت Typhitis می گویند .هنگامی
بیماری
مزمن شود انتریت خراب دارنده کانونهای نکروزی در روده کوچک مشاهده می شود شامل کدورت دیده ،چرکی شدن چشم ، تورم مفاصل چرکی و التهاب کیسه های هوایی می باشد