faakhte

نظر

راهنمای 

پاکسازی و شستشو و طریقه ضد عفونی مرغداری الف 

: شستشو و ضدعفونی کردن تالار های مرغداری سطح 

1- تخلیه کود حاصل و حمل و نقل آن با اعتنا به راهبرد اداره دامپزشکی کشور بایستی انجام پذیرد . 

مرحله 2- پاکسازی تالار ها در محوطه مرغداری از بقایای کود و لبریز و لاشه و سایر بقایای آلودکننده از به دور گذشته صورت پذیرد . 

مرحله 3- تمامی امکانات و اسباب از قبیل دانخوری ، آبخوری و غیره …… از سالن ها خارج و جهت شستشو و ضدعفونی به محوطه خارج از تالار منتقل شود . 

تراز 4- با استعمال از آب گرم (با فشار توانمند ) همه قسمتهای تالار ها از قبیل کف – سطح های داخلی و خارجی دیوارهای تالار – پشت بام و سایر تاسیسات (کارخانه تهیه و تنظیم دان – انبار ها – محل کار فعالیت – اتاق نگهبانی و …… .) در مرغداری از کود – پر – و گرد و خاک به طور کامل پاکیزه شود . تراز 5- شستشوی بعدی با به کار گیری از دیتر جنت ها (صابون مایع – محلول های پاک کننده و …… .) انجام گیرد و بعد از آن با آب گرم و فشار مناسب تمامی قسمتها پاکیزه شود . 

مرحله 6- تعمیر و بازسازی هر دسته منفذ و برطرف کردن فساد های مو جود در مرحله تالار ها و سایر تاسیسات رفع پارگی های توری پنجره ها در این مرحله الزامیست . 

تراز 7- شعله دادن مف و دیوارهای سالن از داخل و خارج تا ارتفاع 1/5 متر . 

دستگاه جوجه کشی

مرحله 

8- ضدعفونی کلیه سطح ها (کف – سقف – دیوارها – پشت بام ) تراز 

9- تمیز کاری و ضدعفونی سیستم تهویه و سیستم های برق با توجه به بند 7? مرحله 10- لایروبی و شستشو و ضدعفونی سیستم فاضلاب با دقت به بند 7 . 

مرحله 11- پس از نقطه پایان مرحله 9 کلیه درب ها و پنجره های سالن ها و ایر تاسیسات تا ضد عفونی نهایی پس از نصب اثاثیه و امکانات از ورود احتمالی موش و باید بسته شوند تا یا افراد غیر مسئول بایستی بسته نگهداشته شود . 

ب 

:شستشو و ضدعفونی اسباب و اثاث و تجهیزات سطح 1- تمامی لوازم و امکانات مرغداری از قبیل دانخوری و آبخوری و آنهایی که قابل شستشو می باشند به خارج از سالن ها منتقل شود و می بایست در تراز نخستین در آب گرم غوطه ور گردند . 

مرحله 2- اثاثیه فوق را مجددا با آب گرم و برس شسته و آنگاه با ماده ضدعفونی کننده اثرگذار که در جدول شماره 1 ذکر شده میباشد به دوران دوساعت غوطه ور و ضد عفونی گردند و متعاقبا با آب تمیز آب کشیده شود . 

ج 

:پاکسازی و شستشو و ضد عفونی محوطه مرحله 1- سطح ها آسفالته و بتونی محوطه مرغداری پس از شستشو تالار ها با آب فشار توانمند باید به طور کامل منزه شود . 

سطح 2- کلیه سطوح مطرح گردیده در تراز 1 و همچنین سطوح خاکی و …… . بایستی شعله داده شوند . 

تراز 3- اسپری ماده ضد عفونی کننده با اعتنا به مواد ضدعفونی کننده موثر مندرج در جداول برروی سطوح اعم از آسفالت گردیده و بتونی و شنی و خاکی الزامیست . 

تراز 4- آهک پاشی سطوح غیر قابل شستشو محوطه نرغداری پس از انتقال لوازم و تجهیزات مرغداری به باطن تالار ها با آب آهک تازه انجام پذیرد . 

تراز 5- تامین محلول ضدعفونی در مدخل درب ورودی اداری و تالار ها پس از شستشو و ضد عفونی تالار ها الزامیست . 

د: 

شستشو و ضد عفونی شبکه آبرسانی 1- تمامی کانال آبرسانی محتوی آب آشامیدنی طیور تخلیه و لایروبی و شستشو و پاک شود . 

2- مخازن و لوله ها با محل ضدعفونی کننده پر شده و پس از 24 ساعت محلول تخلیه و آن‌گاه سیستم با آب تمیز شستشو داده شود . 

ه 

:استفاده از فرمالین جهت ضد عفونی 1- استفاده از لباس کار – ماسک و دستکش مناسب در دوران استفاده از فرمالین ضروری میباشد . 

2- پیشین از آغاز استفاده از فرمالین باید همه پنجره ها و هواکش ها و تمامی نقاطی که قابلیت خروج گاز از آن‌ها وجود دارد بسته شوند . 

3- پس از قرار دادن همه وسایل و تجهیزات و الزامات مسئله نیاز عصر رشد در درون سالن ها نسبت به توزیع بستر مطلوب و سلامت به نحوی که در مسیر رفت و آمد قرار نگرفته باشد مبادرت و متعاقبا نسبت به گاز دادن مبادرت شود . 

4- در صورتی که جهت ضدعفونی سالن ها از مخلوط پرمنگنات و فرمالین استعمال شود به مقدار دستکم 10 گرم پرمنگنات و 20 سانتی متر مکعب فرمالین برای هر متر مکعب لازم می باشد . دست کم سکو حرارت سالن کمتر از 25 درجه سانتی گراد و رطوبت نسبی 65 درصد باشد . 

بخار 

دادن (با غلتک 1× ) 40 

سی سی فرمالین +20 گرم پرمنگنات پتاسیم برای هر 2/8 متر مکعب روش