خروس آیام سیمانی Ayam Cemani خصوصیات: داده ها یه خرده در مسئله این نژاد وجود دارد، نام این نژاد از دو واژه و کلمه «آیامی» و «سیمانی» مشتق گردیده است که کلمه نخستین در زبان اندونزیایی بر مرغ اطلاق می گردد و واژه دوم نام دهکده ای در نزدیکی شهر سولو، راس جزیره جاوه می باشد . این نژاد در مرکز و شرق جاوه، جزیره «مادورا» در سوماترا یافت میگردد . این نژاد به رنگ سیاه می باشد . این نژاد در سال 1920 به وسیله یک مستعمره نشین هلندی کشف شد . وزن خروسی 1/8 کیلوگرم و مرغ 1 تا 1/2 کیلوگرم میباشد .
آشنایی
با نژاد خروس سیاه آشنایی
با نژاد خروس سیاه
می داند
های جذاب در قضیه خروس سیاه یا آیام سمانی خروس سیاه یا آیام سیمانی که با اسم Ayam Cemani شناخته می گردد دارنده ویژگی های مختص و جالبی می باشد که هر بیننده ای را جذب خود می نماید .
مرغ و خروس سیاه یکی از تعجب آور ترین و جذاب ترین نژاد های مرغ و خروس می باشد که در این مطلب از وبلاگ آموزش جوجه کشی قصد داریم مشخصات ظاهری، زادگاه، زمان جوجه کشی، رشد و تخمگذاری، خواص گوشت و تخم و تغذیه آنها را نظارت کنیم، مرغ و خروس سیاه از پاراگراف گران ترین مرغ و خروس های جانور در جهان می باشد که گهگاه ارزش یک جفت آنان به 5 هزار دلار نیز می رسد، این پرنده ذاتا متعلق به اندونزی می باشد، ولی به وسیله تاجران و بازرگانان به بخشها مختلفی از عالم انتقال یافته اند و در کشورهایی مانند هلند، اسلواکی، جمهوری تحلیل و آلمان می توان نمونه هایی از آنان را یافت، مرغ و خروس سیاه در ایران فراوان کمیاب است و در صورت وجود نیز قیمت بالایی خواهد داشت .
آشنایی
با خصوصیات ظاهری مرغ و خروس سیاه در بیان ویژگی های ظاهری مرغ و خروس سیاه می بضاعت و توان اظهار که سلول های تمام تن پرنده به رنگ سیاه است، یعنی از لبریز و پوست و گوشت گرفته تا مغز استخوان آن ها هم به رنگ مشکی می باشد، فقط تفاوت بین مرغ سیاه با خروس سیاه در میزان تاج و ریش آنهاست، علاوه بر اینکه تاج و ریش هر دوی آنها به رنگ سیاه می باشد البته مرغ سیاه تاج و ریش بسیار کوتاه خیس و کوچکتری نسبت به خروس سیاه دارد .
دیدنی می باشد بدانید که نام دیگر آنها آیام سمانی (Ayam cemani) می باشد و در بیشتر کشورهای آسیای شرقی به تیتر پرنده زینتی و به جهت ایجاد تخم و گوشت و کسب درامد رشد می یابند . به عامل ارزش بالای این پرنده ها منبع درامدی بسیار خیر محسوب می شود و در بسیاری از شهر و استان های سرزمین قابل پرورش می باشد . بدین ترتیب درصورتیکه کسی قصد پرورش و گوشتی کردن مرغ و خروس سیاه را داشته باشد، می بایست به تخم نطفه دار آنها و یک دستگاه جوجه کشی مطلوب و رشته ای دسترسی داشته باشد .
تخم مرغ سیاه پوسته ای قهوه ای تیره دارد، البته درون تخم مثل تخم مرغ عادی دارای سفیده ای سپید و زرده ای رنگ زرد رنگ میباشد . عصر جوجه کشی آن ها هم مانند تخم های معمولی 21 روز بوده و در وضعیت دما و رطوبت مطلوب جوجه کشی از تخم مرغ عادی می توانایی از تخم مرغ سیاه نیز جوجه کشی نمود . جوجه های به جهان آمده کاملا سیاه هستند و صدای مشابه با صدای جوجه های یک روزه معمولی دارا هستند . جوجه ها پس از 5 الی 6 ماه بالغ خواهند شد و به وزنی حدود 4 الی 5 کیلو خواهند رسید، از این رو جزء مدل ماکیان سنگین وزن ون به شمار می رود .
مرغ و خروس های آیام سمانی یا این که همان سیاه قسمتی از ماکیان خونگرم و انسان دوست هستند و به راحتی می بضاعت آنها را رشد اعطا کرد و مرغ تخم گذار آن در سال حدود 100 تخم خواهد گذاشت که به رنگ کرمی و قهوه ای تیره خواهد بود، مرغ ها مادران خیر برای جوجه های خود میباشند و به راحتی هم بر روی تخم های گذاشته گردیده کرچ می شوند، البته برای ارتقا میزان تخم گذاری و خودداری از قطع فرآیند تخم گذاری باید تخم ها را از لانه بیرون ساخته و به مراد جوجه کشی از آنها از یک دستگاه جوجه کشی به کار گیری نمائید .
خروس-قفقازی---قره-خروس
خروس-قفقازی—قره-خروس
البته نوع وحشی دیگری از خروس سیاه هم وجود داراست که سیاه خروس قفقازی ( قره خروس ) نامیده می شود و در مناطق کوهستانی قفقاز، شمال شرقی مرز و بوم ترکیه و در کشورایران هم می بضاعت مدل های محدودی از آنها را در حوزه حفاظت گردیده ارسباران (شمال اردبیل) یافت . این خروس به برهان شکار بی رویه، کمبود مراتع و تخریب زیستگاه در حال انقراض بوده و تعداد آنان در آخری سرشماری به 100 عدد رسیده بود . از ویژگی ها ظاهری سیاه خروس قفقازی می توان گفت که دارنده پرهایی سیاه، نیلی، بنفش در بدن خویش می باشد و در نصیب هایی از فرمانروا لبریز و ابتدای بال و پر های خود پر های سفیدی داراست که هنگام پرواز به طور کامل نمایان است، هم چنین خروس سیاه در قسمت زیر دم خویش دارنده پر های سپید رنگی هست که هنگام نیاز با برافراشته تولید آن خودنمایی می نماید .
خروس سیاه قفقازی پروازی مالامال راز و صدا دارااست و بر خلاف سایر ماکیان قوی به پرواز های کوتاه می باشد، نیز چنین از دیگر مشخصات این پرنده می بضاعت به دو برآمدگی قرمزرنگ رنگ بر روی رمز آن اشاره نمود که آن را از سایر گونه ها به طور کامل متمایز ساخته و به همین عامل بوسیله شکارچیان به راحتی قابل شناسایی و شکار می باشد .