faakhte

نظر

تندرست نیوز: پیدایش بیماری های دام، طیور و آبزیان در سالیان اخیر زیان های اکثر ای به این صنعت وارد کرد تاجایی که اداره دامپزشکی مجبور به اقدامات عکس العمل پرسرعت در این خصوص شد؛ مدیر سازمان دامپزشکی سرزمین می گوید بیماری های دام ، طیور و آبزیان در سال 97 کاهش قابل توجهی پیدا کرده است . 

 

به گزارش سالم نیوز به نقل از ایرنا، در سال 97 نزدیک به 895 هزارتن گوشت قرمز، 10 میلیون و 733 هزارتن شیرخام، دو میلیون و 333 بدن گوشت مرغ، 903 هزارتن تخم مرغ، 89 هزارتن عسل، 3 .3 هزارتن گوشت شترمرغ، 29 هزارتن گوشت بوقلمون و 980 هزارتن پیله تر کرم ابریشم تولید شد . 

بدین ترتیب برای محافظت محصول ها صنعت دام، طیور و آبزیان اقدامات بهداشتی سازمان دامپزشکی مملکت فراوان مفید می باشد تا جایی که بروز یک بیماری همچون آنفلوانزای فوق حاد طیوران در سال 96 توانست ضرر و زیان و ضرر و زیان هنگفتی به صنعت طیور وارد کند تاجایی که در مقطعی بدون چاره به واردات تخم مرغ شدیم . 

برای 

پیگیری قضیه در اختیار گرفتن بیماری های دام، طیور و آبزیان و اقدامات سازمان دامپزشکی برای تامین دارو و واکسن مورد نیاز این بخش برای سال 98، با «علیرضا رفیعی پور» مدیر اداره دامپزشکی کشور گفت و گو کردیم که مشروح آن به شرح تحت است: 

فعالیت 

های بهداشتی، پیشگیری و کنترل بیماری های دام، دربرگیرنده چه اقداماتی می شود و در این موضوع در سال 97 چه اقداماتی رخ گرفت؟ رفیعی پور: بطور کلی بیماریهای دامی به دو تیم بیماریهای واگیر‌دار دامی و بیماریهای مشترک دربین بشر و حیوان تقسیم می شود که بیماریهای قابل سرایت دامی امکان انتقال به بشر را نداشته و به طور صرف در دام ها ایجاد بیماری می کند؛ این بیماری ها از نظر اقتصادی حائز اهمیت است، چرا که این بیماری ها منجر پیدایش تلفات و کاهش پاره ای و کیفی تولیدات دامی می شود . 

بیماریهای مشترک بشر و حیوان علاوه بر ضررهای اقتصادی در جمعیت دامی به سبب ساز امکان انتقال به انسان منجر بروز خلل ها بهداشتی فراگیر شده و بهداشت همگانی جامعه را تهدید می نماید . 

 

دستگاه جوجه کشی

سازمان دامپزشکی میهن بر مبنا تجهیزات و توانمندی های موجود، برنامه های ملی را در مقابله با بیماریهای دام، طیور و آبزیان بنا کردن و اجرایی کرده می‌باشد . 

برنامه های کنترلی، حفظ از بیماری ها و آنالیز دائمی آن، مایه کوبی دام های اصلی در برابر بیماریها، تست و شناسایی و کشتار دامها در مورد سل و بروسلوز، نبرد با انگل های فرنگی بعنوان ناقلین چندین از مهم ترین بیماری ها از نحوه سمپاشی تن و مقام نگاهداری دام، از پاراگراف مواقعی می‌باشد که در سطح کشور حسب موقعیت حوزه‌ ای در امر عمل دارااست . 

در سال 1397 حدود 195 میلیون نوبت رمز دام بر درمقابل بیماریهای استراتژیک گوناگون واکسینه گردیده می‌باشد که بیشتر آن به چهره بدون پول در واحدهای روستایی و عشایری بوده می‌باشد که این اعداد علاوه بر واکسن های بهاء داری است که بهای آن توسط دامداران پرداخت می شود . 

همینطور اکثر کار اداره در موضوع بیماری های طیور می توان به در دست گرفتن بیماری آنفلوانزای فوق وخیم پرنده ها و بیماری پبرین در کرم ابریشم در سال 97 اشاره کرد . 

 

لطفا 

به میزان تولید و تامین واکسن از محل واردات و کشورهای صادرکننده این تولیدات در سال 97 اشاره بفرمایید؟ رفیعی پور: بیشتر قریب به واقعه واکسن های قضیه نیاز در صنعت دامداری مملکت در درون ساخت می شود، تنها در موضوع واکسن های پلی والان تب برفکی، هاری، بروسلوز و هم بیماریهای کلستریدیایی علاوه بر ایجاد داخلی مقداری واردات از کشورهای فرانسه، جمهوری چک، هندوستان و ترکیه انجام می شود که اما مجموع واردات این واکسن ها از 15 میلیون دز تجاوز نمی نماید . 

اتکای اصلی صنعت دامپروری و دامداری مرزوبوم به واکسن های ایجاد باطن میباشد که با استفاده برداری و بسط ایجاد در تعدادی کارخانه واکسن سازی داخلی در سال 98 این مورد تقویت می شود . 

 

 

تندرست 

نیوز: کاهش بیماری های دام و طیور در سال 97