faakhte

نظر

 

به طور معمول سیستم نوردهی به کار رفته توسط پرورش دهندگان مرغ گوشتی درهفته اول ، نوروفروغ دهی مداوم بوده و عامل تمایل به آن تحریک اشتهای جوجه ها و رسیدن به حداکثر وزن روزانه می باشد .این منش مشتمل بر نوردهی طولانی مقطع ( 24ساعت نور و روشنایی به طور بدون نقص برای دو روز اول جهت آشنا شدن جوجه ها با محفظه و دسترسی سهل به آبخوریها و دانخوریها) و متعاقب آن ازروزسوم یک دوره کوتاه ظلمت ( برای نمونه نیم تا یک ساعت ) درنظر گرفته شود تا پرنده در صورت انقطاع برق به ظلمت عادت داشته باشد وهمچنین بایستی اعتنا داشت که کاهش زود هنگام ارتفاع روشنایی در هفته نخستین عمل تغذیه ایی و وزن راکاهش خواهد بخشید . 

در طی هفت روز اولیه شدت نوروروشنایی دست‌کم 20 لوکس در لحاظ گرفته شود ( در سراسر سالن یکنواخت باشد) بهتر است شدت فروغ فروغ و روشنایی بین 25 تا 35 لوکس در لحاظ گرفته شود که ازهفته دوم این میزان کاهش می یابد . این کاهش شدت فروغ می بایست تا حدی باشد که که طیور در آن آسان و آهسته باشند ، فارغ از اینکه مشکلی در دستیابی به آب و دان داشته باشند . 

ذیل بودن شدت نور کمتر از 20 لوکس در شروع عصر رویش از اندازه تغذیه جوجه ها خواهد کاست . 

(تمیز کردن منظم لامپها وکلاهکها بازدهی آن‌ها را به حداکثر خواهد رساند) - نحوه قرار به دست آوردن لامپ ها در تالار مرغداری تاثیر به سزایی بر مقدار سعی آن ها دارد به این ترتیب بایستی لامپها را به جور ایی قرار اعطا کرد که شدت نور و روشنایی معینی به طور یکنواخت درسطحی که طیور قرار دارا هستند تابیده شود . 

از 

مزایای اساسی استعمال از برنامه های نوری می توانایی به موارد ذیل اشاره نمود : 1- ارتقاء فعالیت و تحرک پرنده ها که باعث به بهبود موقعیت سالم پاها می گردد . 

2- بهبود و ذیل وارد شدن اندازه ضریب تبدیل غذایی و کاهش اتلاف طعام . 

3- کاهش اندازه کل تلفات در ارتفاع دوره پرورش . 

مدیر 

بستر 

- از عوامل با اهمیت تاثیر گذاردیگر برپرورش جوجه ها در هفته اول ، بستر و کیفیت آن می باشد . در طی هفته وعظ می کرد ول ، بستر به عنوان عایق کار کرده و سبب ساز متانت جوجه ها می شود ، به‌این خواسته شرایط بستر می بایست به طور مداوم مسئله دقت و بررسی قرار گیرد . جور ، درجه حرارت ، بافت و رطوبت محتویات بسترازعوامل مهمی می‌باشند که می توانند روی توان زنده مانی جوجه ها در هفته نخستین تاثیر بگذارند . 

- مواد بستر بایستی به طور یکنواخت و به عمق 5 تا10 سانتیمتر با اعتنا به شرایط جایگاه و عایق سازی آن و منطقه جغرافیایی ( گرمسیری یا سردسیری ) پخش شوند . 

 

طیف وسیعی از مواد ممکن می باشد به عنوان بستربه عمل فرآیند ( تراشه چوب ، کاه خرد گردیده ، خرده کاغذ ، خاک اره ، کاه پلت گردیده با مواد شیمیایی ) با این شرط که نیازهای مرتبط با جذب مطلوب رطوبت ، قابلیت تجزیه در محیط ، تمیزی و راحتی ، عاری بودن از فساد و رنگ و همچنین قلیل بودن گرد و غبار را برآورده کرده و قابلیت تهیه مداوم از منابع بهداشتی ، در دسترس وارزان بودن آن، وجود داشته باشد . 

- بستر در طول عصر رویش به خصوص هفته اولیه نباید طاقت فرسا و محکم باشد ودر صورتی که به نیز فشرده و یا بیش از حد مرطوب شود ( رطوبت بیش از 50 درصد ) شیوع سوختگی مفصل خرگوشی و یا این که تاول سینه را به دنبال خواهد داشت . 

رطوبت بستر بایستی در میان 20 تا 30 درصد محافظت شود ، رعایت این موضوع باعث نیل به هدف ها ذیل خواهد شد : 1- 

پردرآوری خوب تر 2- پرورش مطلوب ویکنواختی در وزن گله 3- بهبود بازده غذایی 4- کنترل کوکسیدیوز 5- کاهش میزان گاز آمونیاک در سالن 6- کاهش رشد و تکثیر قارچ ها، انگل ها و لارو مگس ها . 

دستگاه جوجه کشی

بستر به ادله عامل ها مختلفی تر و کلوخه می شود ، این عوامل عبارتند از : 1- 

تراکم بالادر واحد مرحله 2- رطوبت بیش از حد سالن 3- وجود چربی و نمک بیش از مقدار در 

جیره غذایی 4- متعادل نبودن دما 5- پیدایش بیماریها - ادغام کردن قسمتهای مرطوب بستر با قسمتهای خشک منجر تکثیر میکروارگانیسمها در محفظه سالن پرورش می شود بدین ترتیب می بایست بستر کپک زده و خیلی مرطوب را از تالار بیرون و بستر خشک و منزه را جایگزین آن نمود . 

بستر بایستی به نحو مطلوبی عاری از عوامل بیماریزا باشد ، آلودگی مواد بستر به سموم قارچی عملکرد پرنده را در گیر خلل خواهد کرد . 

اضطراری 

است گذشته از ورود جوجه ها بستر ” آغاز خوب یک دلیل حساس در رشد جوجه های گوشتی به اکانت می آید . گرما، تهویه، رطوبت ، نور، بستر ، آّب، غذا ، واکسیناسیون و تراکم مطلوب وهمچنین اعتنا دقیق به موقعیت جوجه ها در سالن از فاکتورهای مهمی می‌باشند که تلاش جوجه ها را در نقطه پایان عصر زیر تاثیر گریزو فرار می دهند . دستیابی به تلاش مناسب مستلزم تامین شرایط محیطی مطلوب برای جوجه ها می باشد به این ترتیب مناسب بودن حالت محیطی تنها با توجه به حالت جوجه ها و نه نیاز یا منظور مرغدار تامین می گردد . در غایت باید توجه داشت که سفارش های ارائه گردیده جهت هفته نخستین رویش صرفا با اعتنا به نکات علمی و تجارب فراگیر قابل اجرا خواهند بود . 

“ گرم شود ، پیش گرمایی بایستی در کل سالن در مرحله بستر صورت گیرد تا در مدت ورود جوجه ها دمای بستر در حدود 30 درجه سانتیگراد باشد .این عمل احتمال هر جور چسبندگی در میان کف سالن وبستر را به دستکم می رساند ، این چسبندگی ها موجب تخمیر بی هوازی می گردند ، در فیض اندازه گاز آمونیاک سالن ارتقا می یابد . 

زمان بازه زمانی پیش گرمایی36 تا 48 ساعت است که به شرایط آب و هوایی ، عایق کاری سالن و مقداربستر مو جود در تالار بستگی دارد ، بیشتر از این مقطع (36 تا 48ساعت ) پیشین از ورود جوجه ها نباید دستگاه های گرم کننده را شفاف نمود، در غیر اینصورت بستر به مقدار متعددی خشک می شود وباید دقت داشت که درصورتی که جوجه ها در سالنی قرار گیرند که بیش از میزان کم آب باشد اندازه زیادی از آب بدنشان را از دست خواهند داد که در کارایی جوجه ها تاثیر منفی می گذارد .چنانچه هنگام وصال جوجه ها تراز بستر سرد باشد می تواند سبب بروز مشکلاتی مانند: نفریت ، اسهال و معضلات پا و . . . شود . به این ترتیب بایستی هر گونه کارایی اضطراری برای محافظت حالت مطلوب بستر جهت به دست کم رساندن افت کیفیت جنازه انجام گیرد . 

- به طور کلی اعمال مدیر بستر و در اختیار گرفتن موقعیت محیطی تالار تاثیر دوچندان فراوان و انکار نا پذیری بر سالم پرندگان در هفته اولیه داراست .