faakhte

نظر

روش‌های 

جوجه‌کشی در دستگاه‌های جوجه کشی صنعتی، دو منش معمول به کار گیری از دستگاه‌های جوجه کشی وجود دارااست . در دستگاه‌های جوجه کشی تک مرحله ای، دستگاه جوجه کشی دربردارنده تخم مرغ‌ها با جنین‌های نیز سن میباشد . مزیت جوجه‌کشی تک تراز این میباشد که حالت آب و هوایی را می‌توان با اعتنا به نیازهای جنین رو به پرورش تهیه کرد . در جوجه‌کش‌های یک سری مرحلهای، تهیه کننده حاوی تخم مرغ‌ها با جنین‌های غیر همسن می‌باشند، معمولاً دربرگیرنده 6 یا 3 گروه سنی می‌باشد . در نتیجه، وضعیت آب و هوایی دقیقاً نمی‌تواند با توجه به نیازهای تمام جنین‌های در هم اکنون رویش تهیه شود و بایستی سازش به گونه ای باشد که بتواند شایسته ترین موقعیت را برای گروه‌های سنی را در تهیه و تنظیم کننده داشته باشد . در یک دستگاه جوجه کشی چندین مرحله، گرما تولید شده بوسیله جنین‌های بزرگتر برای گرم کردن جنین‌های برنا خیس در به عبارتی دستگاه استفاده می شود . برای موفقیت بیشتر، با توجه به تقاضای فیزیکی متفاوت، امکانات یک‌سری مرحله ای و تک مرحله ای متعدد هم می بایست مورد استفاده قرار گیرد . بسیاری از تولیدکنندگان صنعتی از دستگاه‌های سنتی تک تراز ای به کار گیری می‌کنند، ولی تک مرحله ای حقیقی (REAL Single-Stage) در دسترس هست .[1] 

 

اشکال 

دستگاه جوجه کشی گنجایش دستگاه‌های جوجه کشی بر مبنای تعداد تخم مرغ‌هایی که می توانند در خود جای دهند انتخاب می‌شود . امروزه دستگاه‌های جوجه کشی برای جوجه کشی از یک‌سری تا یک‌سری صد هزار تخم نطفه دار در ظرفیت‌های مینی، مدیوم و ماکرو تولید و به بازار عرضه می گردند . 

 

دستگاه جوجه کشی مینی یا این که خانگی: دستگاه جوجه کشی مینی یا این که خانگی به دستگاهی گفته میشود که گنجایش آن کمتر از 150 تخم مرغ بوده و بیشتر برای جوجه کشی در خانه و کسب و شغل های کوچک کاربرد داراست . 

دستگاه جوجه کشی مدیوم یا این که نیمه صنعتی: دستگاه جوجه کشی مدیوم یا نصفه صنعتی معمولاً در ظرفیت‌های فی مابین 150 تا 2000 تخم مرغ ساخته میگردد و برای جوجه کشی در صنایع کوچک مثل رویش دهندگان پرندگان و مرغداری‌ها کاربرد دارااست . 

دستگاه جوجه کشی ماکرو یا صنعتی: دستگاه جوجه کشی ماکرو یا صنعتی دارنده ظرفیت بالای 2000 تخم مرغ است و برای جوجه کشی در ابعاد دوچندان دوچندان و تأمین نیازهای غذایی انسان‌ها در یک استان، منطقه یا سرزمین کاربرد دارااست . 

نام‌های 

رایج نام‌های 

مرسوم از ماشین‌های جوجه‌کشی در حالت دیگر عبارتند از: 

خودرو 

آلات پرورش تجهیزات 

رشد مرغ امکانات 

هچ تخم مرغ‌ها هچرها 

تنظیم‌کننده‌ها 

امکانات 

جوجه‌کشی مصنوعی تجهیزات 

رشد تخم مرغ تجهیزات 

هچ تخم مرغ Brutgerate 

Brutmasjinene 

Broeikaste 

Eier 

broeiers Voorbroeiers 

Utibroeiers 

Kunsmoeders 

Sikilator 

قابلیت‌های 

دستگاه‌های جوجه کشی امروزی محفظه: 

در دستگاه‌های جوجه کشی قدیمی از فلز برای تولید بدنه یا محفظه دستگاه به کارگیری میشد . فلز علاوه بر این که عایق مناسبی برای گرما نمیباشد و دمای باطن دستگاه را در حد مناسب نگه نمی‌دارد، زنگ زدگی آن باعث کاهش راندمان جوجه کشی می گردد . در دستگاه‌های جوجه کشی مدرن برای رفع این مشکل از موادی نظیر PVC به جای فلز استفاده میشود . همچنین PVC نسبت به فلز قابلیت ضدعفونی بالایی داراست . 

 

هوش 

مصنوعی: دستگاه‌های جوجه کشی امروزی از هوش تصنعی و مصنوعی و منطق فازی برای تهیه رطوبت و دمای مطلوب استفاده میکنند . با به کارگیری از این فناوری دستگاه قابلیت و امکان یادگیری پیدا می نماید و با اخذ اطلاعات دما و رطوبت از سنسور، امرها حتمی را به بقیه قطعات برای ایجاد حرارت و رطوبت مطلوب ارسال می‌کند . با به کار گیری از هوش تصنعی و مصنوعی چه بسا در رخ باز بودن محفظه، دستگاه کار کشته به تهیه و تنظیم دما و رطوبت مناسب میباشد . 

 

سنسور 

تنظیم دما و رطوبت: سنسور از قطعات بسیار مهم و حساس در دستگاه جوجه کشی می باشد که هر نوع خلل در آن قادر است تلف شدن تخم‌های نطفه دار را به ادله عدم تهیه و تنظیم دما و رطوبت بهینه به دنبال داشته باشد . برندهای دارای اعتبار دستگاه‌های جوجه کشی امروزی از سنسورهای زیاد دارای اهمیت که کاربرد نظامی و طبابت دارا هستند در تولید انکوباتور بهره می‌گیرند . 

 

تأمین 

رطوبت: در دستگاه‌های جوجه کشی کهن از ظرف آب و اسفنج برای تأمین رطوبت استفاده میشد . در دستگاه‌های جوجه کشی مدرن از فناوری‌هایی مانند پد سلولزی و پمپ آب و فناوری التراسونیک برای تأمین رطوبت به کارگیری می شود . پد سلولزی که با بکارگیری فناوری نانو ساخته میگردد امکان ذخیره آب تا 10 برابر حجم خویش را دارااست . در فناوری التراسونیک هم از امواج مافوق صوت برای جدا کردن مولکول‌های آب و ایجاد رطوبت به کارگیری می شود . 

 

چرخش 

360 درجه ای تخم‌ها پروسه چرخش تخم‌ها در دستگاه جوجه کشی بدین شکل هست که با انتقال نیروی موتور توسط راک‌ها به شانه‌ها تخم‌های نطفه دار چرخانده می‌شوند . در دستگاه‌های جوجه کشی سابق سیستم چرخش 90 درجه ای بود ولی در دستگاه‌های جوجه کشی خانگی روز جهان از سیستم چرخش 360 رتبه ای برای چرخش تخم‌های نطفه دار به کار گیری می شود . 

 

جوجه 

کشی از اشکال پرنده ها – شانه‌های همه‌کاره در دستگاه‌های جوجه کشی امروزی با استعمال از شانه‌های همه‌کاره و سایزیک می‌توان از تخم‌های نطفه دار گونه های پرندگان جوجه کشی کرد . برای این عمل کافی میباشد تخم‌ها را در باطن شانه‌ها قرار داده و با استعمال از دکمه‌های روی دستگاه نوع پرنده را تعیین نمایید . دستگاه دما و رطوبت موضوع نیاز به جوجه کشی را با اعتنا به مدل پرنده به چهره خودکار تنظیم می کند . 

همینطور با به کارگیری از شانه‌های همه‌کاره می‌توانید از تخم‌های گونه های پرندگان به صورت به طور همزمان جوجه کشی کرد